dissabte, 28 de febrer del 2009

MESCLADÍS; restaurant compromès amb la societat.

En una de les meves habituals passejades, amb bici per Barcelona, fa temps vaig descobrir un restaurant molt compromès i anant més enllà del que significa obrir les portes per donar de menjar als seus clients.

Mescladís és el seu nom i el trobem ubicat a Ciutat Vella, més concretament al barri de St. Pere, Sta. Caterina i La Ribera, una de les zones amb més mestissatge de la ciutat de Barcelona, però a la vegada encantador.

El restaurant, un local petit però acollidor, ofereix una varietat de plats d’arreu del món, però amb una especialitat diferenciada quan es tracta de plats africans i argentins, i per acabar d’adobar-ho, a l’abast de moltes butxaques, és a dir barat i s’hi menja,...
Però com he dit abans, la seva funció no només és la de la restauració si no que, a la vegada aquest restaurant té un paper de compromís social en aquest barri. Té un dossier que explica el que hi pots menjar i el que ofereix com per exemple el desenvolupament de projectes d’inserció sociolaboral, com cursos de cuina per joves del barri que no tenen feina o no en troben, per dones de més de quaranta-cinc anys, venen productes de cooperatives locals, de comerç just, i una tasca que em va entusiasmar quan ho vaig llegir que és la de cursos de cuina adreçats a nens i tallers que combinen l’art i la cuina per a la gent gran.

També, de manera esporàdica hi organitzen nits temàtiques barrejant la música en viu i els menjars típics d’un país concret i, si s’escau algun cop inclouen algun documental.

Felicito a Mescladís, per aquesta idea i per aquesta tasca tant compromesa amb la societat i si un dia teniu oportunitat, us ho recomano.