dijous, 5 de febrer del 2009

L’EDUCACIÓ PROIRITAT A CABRILS

Moltes vegades, tot i que no sigui de competència municipal, en l’àmbit d’Educació, des de l'Ajuntament hem d'anar més enllà; tenir una visió de futur, i aconseguir resoldre problemes que puguin afectar a gran part de la ciutadania. Des de fa molts anys, concretament des del 2001 en l'àmbit de l'Educació hem lluitat perquè Cabrils tingués els equipaments escolars adients i en consonància de l’augment demogràfic que es podia preveure en el Pla Urbanístic una vegada es construïssin les vivendes previstes a l’any 90. Per tant preveient aquest augment de població calia planificar quins equipaments calien per millorar l'ensenyament al nostre municipi.

Ha estat un camí massa llarg i feixuc per arribar a tenir els equipaments públics que gaudim i gaudirem en el futur. La primera de les evidències d'aquesta aposta i col·laboració amb el Departament d’Educació, s’ha vist palès en l’inici d’aquest curs amb el funcionament del nou edifici del CEIP Mas Maria i que malauradament, per una mala gestió del Govern de CIU i VIC no es va poder iniciar el setembre passat, de manera provisional, l’inici del nou curs de 1er d’ESO. Tot i aquest incident, el Govern del PSC,GPC,ICV i ERC Consens estem treballant perquè el Departament d’Educació continuï amb els tràmits per a la construcció de l’edifici pel nou IES i a la vegada, perquè es pugui començar el proper mes de setembre amb l’ensenyament dels cursos de 1er i 2on d’ESO de manera provisional en l’edifici de l’antic Mas Maria.

Pel proper curs doncs, l’oferta educativa a Cabrils serà des de lactants fins a 2on d’ESO, fet insòlit que crec que feia molts anys que Cabrils necessitava.
Aquesta nova oferta es tracta d'una feina que no ha estat fruit de la improvisació si no, que hi han hagut moltes persones treballant i estudiant les millors maneres per tal d’arribar en aquest punt. Em sento molt agraït per la tasca que s’ha fet i és que de fet, l'educació és un dels pilars fonamentals per el desenvolupament de qualsevol municipi, i en aquest cas perquè Cabrils s’enforteixi socialment des de la base.