dimecres, 25 de febrer del 2009

GOVERNEM AMB RESPONSABILITAT,GOVERNEM PER CABRILS

Els resultats electorals de les municipals del 2007 van donar representació política als set grups polítics que es van presentar. Aquest gruix de partits polítics és un fet habitual a pobles petits però no gaire operatiu alhora de poder-los gestionar. Tot i això, s’ha d’acceptar i conviure-hi de la millor manera possible, i de la mateixa manera, tots plegats hem d’acceptar i respectar les normes legislatives actuals per constituir un Govern Municipal.

Gairebé fa un any del nou Govern d’esquerres i em dic; què n’és de fàcil estar a l’oposició i limitar-se a criticar, tergiversar tot el que fa l’Equip de Govern!.
El Govern del PSC, GPC, ICV i ERC-Consens ens vam presentar a les eleccions per ser responsables i vetllar pels interessos de Cabrils, i per gestionar les necessitats dels seus veïns. Però als partits de l’oposició (CIU, VIC i PPC) també se’ls ha d’exigir responsabilitat en els seus actes i en les seves declaracions. Trobo i és lícit que l’oposició opini i s’expressi sobre l’actualitat municipal, i hi hagi discrepàncies, però és intolerable la distorsió dels fets. El que no farem els grups del Govern és entrar al joc de contestar les acusacions a tort i a dret pel simple fet de voler erosionar a un Equip de Govern que té molta feina en millorar els serveis i les necessitats de la ciutadania de Cabrils.

CIU i VIC, van tenir l’oportunitat de governar i tirar endavant el poble de Cabrils, però la seva poca capacitat de garantir una bona estabilitat política per la vila, la manca de diàleg per arribar al consens i la prepotència en minoria, els van portar a l’oposició. En aquest episodi cal afegir la renuncia de càrrec electe de dos regidors de CIU i VIC, i també en el Grup Municipal de CIU, la renuncia del grup d’un regidor que, amb responsabilitat política vota en els plenaris el que creu convenient per Cabrils.
Amb això vull fer palès i evident, que la gestió del Govern de CIU i VIC va ser nul·la i un gran endarreriment pel municipi en diferents àmbits com en educació, en equipaments, en serveis, d’urbanitzacions, de gestió econòmica, en gestió de personal, en l’àmbit de seguretat ciutadana, en el d’urbanisme,...i d’altres que no cal entrar-hi a fons.

Ha estat un any que els membres de CIU i VIC, no han paït el canvi de govern, només s’han preocupat de buscar mal estar, provocant conflictes, fins i tot on no n’hi ha, amb actituds en moltes ocasions que es podrien titllar de rancoroses i cíniques, de mal educades i poc respectuoses. Quan es difon una informació que tergiversa la realitat amb la finalitat de malmetre la imatge del Govern davant de la població, aquest fet se’n diu intoxicar. És evident que CIU i VIC entenen i interpreten les lleis segons els hi convé, no tenen memòria en el seu trist pas pel Govern. L’únic que pretenen en els Plens Municipals és provocar crispació, sense presentar cap suggeriment en la gestió de política local i en canvi, intenten desgastar l’Equip de Govern en les seves intervencions, en escrits a les seves webs i fulletons, i enviant notes de premsa enverinades a mitjans de comunicació, provocació a la que el Govern no entrarà, ni contestarà, en canvi, anirem avançant amb feina en diferents àmbits que aquest és el compromís que tenim amb tots els cabrilencs i cabrilenques.

Per tant, per millorar la política local cal millorar el comportament i el diàleg, i per arribar ha tenir un diàleg fluid i normal, qualsevol persona ha d’entendre i tenir en compte, que el diàleg és el pont que pot fer possible un bon escenari per trobar una solució, sempre que aquest sigui sincer, respectuós, amb un to adequat que s’escolti abans de respondre i no parlar tots a la vegada. Només d’aquesta manera el diàleg es converteix en una bon eina per facilitar la convivència i la cohesió social.

Recomano pel bé de la política municipal als partits de l’oposició que reconsiderin l’actitud i que recordin que, per damunt dels interessos partidistes hi ha el bé pel municipi, i que per arribar fins aquí, hi ha d’haver una bona relació local. No es pot crear un ambient al poble quan no és cert, confonent l’aplicació de les regles del joc democràtic amb la dictadura i aportant mitges veritats o dades interpretables, que només fan que encendre alarmisme i malbaratar el nom de Cabrils, sent també del tot inadmissible l’abocament de crítiques embrutant el nom i cognom de ciutadans.

Aquestes actituds desprestigien la política i als mateixos que hi participem. Als ciutadans no els agrada gens aquests afers, el que volen són fets, i que els polítics treballem. Això és el que fem i farem els membres del Govern de PSC,GPC,ICV i ERC Consens per al municipi de Cabrils.