divendres, 20 de febrer del 2009

LLEI EDUCACIÓ DE CATALUNYA


Prop de 200 alcaldes i regidors del PSC vam explicitar el suport al titular d'Educació, Conseller Ernest Maragall, i de la llei d'educació de Catalunya, en un acte a la seu del partit.

La LEC és tot un repte i una novetat històrica, cal tenir en compte que mai hem tingut una llei exclusivament catalana d’educació. És evident que qualsevol canvi comporta crítiques, malestars, es generen debats i és bo que així sigui per tal de poder assolir el major consens possible, quan hi ha aquesta voluntat en totes les parts. N’hi ha però d’oportunistes que pugen al vaixell de la crítica com CIU quan aquests, han estat governant durant 23 anys i no han estat capaços de fer-ho.

Davant aquest escenari i en una demostració de força, el responsable de política municipal del PSC i Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va posar de relleu l'aval a la norma, a les idees i valors que conté, i sobretot, un bon instrument de cohesió social.
L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, va emplaçar el conseller i el seu equip a fer com els alcaldes i escoltar els que estan al capdavant dels centres educatius.

Per tancar l’acte, el titular d'Educació va instar als assistents a "navegar ferm i arrossegar tothom”. Va afegir que "estem obligats a pensar en l'educació i en Catalunya". Maragall va demanar ahir, a través del tripartit, una pròrroga extraordinària per poder presentar noves esmenes a la llei durant el tràmit al Parlament, cosa que reforça un interès especial de Maragall per seguir conversant.