divendres, 23 de gener del 2009

OBAMA, PRESIDENT

Aquest mes de gener passarà a la història per un dels esdeveniments més desitjats en els darrers temps, la investidura de Barack H. Obama després de l’aclaparadora victòria electoral. De fet, i és obvi que a EEUU els ciutadans estan molt il·lusionats amb aquest canvi de president, però també arreu del món s’esperava si més no, un nou tarannà i sobretot una nova gestió política. Obama, ha estat el polític que ha sabut i de quina manera, il·lusionar en temps del descrèdit polític a milions de persones, americanes o no, amb la frase coneguda i corejada per tothom “yes we can”.

No hi ha cap mena de dubte que Obama, ha seduït el món, crec per la seva oratòria, pel contingut dels discursos, els seus compromisos, la energia que ha transmès i segurament d’altres qualitats. No hi ha dubte que analitzada la situació del planeta, com a President de, ens agradi o no, l’ encara primera potència mundial, necessitarà tota l’energia per dirigir aquest gran vaixell com és EEUU per un camí millor del que ha navegat fins ara.

De moment, ja ha començat a prendre decisions i moltes més que haurà de prendre a partir d’ara per recuperar la esperança per un món millor. Hi ha prous motius per estar il·lusionats i crec que Obama està envoltat d’un gran equip polític i de professionals per obrir un nou període polític a EEUU i en conseqüència, al món.

Passi el que passi, que sigui el millor o el pitjor president de la història dels EEUU, el passat dia 20 serà un dia recordat per tothom.

“un nen que no pot llegir m’importa encara que no sigui el meu fill, un avi sense diners per comprar medicines empobreix la meva vida encara que no sigui el meu avi. Una família immigrant expulsada sense el benefici d’un advocat atempta contra les meves llibertats”

Barack H. Obama