dijous, 4 de desembre del 2008

Gran mesura del PSOE; davant la crisi, inversió pública.

Extraordinària mesura adoptada al Consell de Ministres del passat dijous 28 de novembre. Iniciativa del govern estatal, que suposa una inversió de 177 euros per habitant a cada municipi, és a dir, que la quantitat total que toca a Cabrils segons les dades de l’estat és de 1.185.467€.

Una quantitat extraordinària molt important per executar projectes per millorar el poble i la qualitat de vida dels seus ciutadans. Aquest fet, que valoro molt positivament, fa que en aquests moments el Govern de Cabrils de PSC,GPC, ICV i ERC estiguem recavant projectes vàlids i estudiant tota la paperassa que comporta la gestió d'aquestes sol·licituds, i estar pendent que en 48 hores el Ministeri faci públiques les dades i requisits que encara falten.
Aleshores, disposarem de 3 setmanes per presentar a la Secretaria de l'Estat les nostres propostes, que vam començar a decidir a la reunió que el Govern municipal va celebrar ahir al vespre i esperar l’autorització si compleixen els requisits establerts en el Decret.

Aquests Fons extraordinari de finançament no només ens servirà per donar llum verda en menys d'un any a uns projectes que, de ben segur, haurien quedat al calaix per manca de finançament. Cal explicar que han quedat exclosos aquells projectes inclosos en el PUOSC i Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat que ja tenen una dotació financera de futur com el projecte de la Piscina i l’Escola de Música, aquest han de seguir una altre tramitació. Aquesta mesura del Govern de Jose Luis Rodríguez Zapatero també servirà per generar ocupació i llocs de treball a Cabrils.

Encara però s'han de perfilar molts aspectes i, per tant, les dades les explico amb certa precaució i valorar que del no res, aquesta adopció del PSOE es convertirà en una important inversió per l'any que ve. En uns dies, doncs, sabrem la proposta que el Govern de progrés de Cabrils farà al Govern de l’Estat per executar els diferents projectes que passaran gairebé del milió d'euros.

Gran oportunitat pel nostre municipi, que no deixarem escapar.