diumenge, 4 de maig del 2008

...ep!.S'ha acabat la Festa Major

Gairebé a tot de gaita, s’ha acabat la Festa Major de Sta Creu... Per a mi, ha estat un èxit de participació en els diferents actes preparats, amb molt esforç i il·lusió, per una Comissió de Festes engrescada, jove i amb moltes ganes a la que felicito i encoratjo a continuar organitzant, conjuntament amb la Regidoria de Festes, els propers esdeveniments festius que esdevinguin a Cabrils. A tots els seus membres, entitats i col·laboradors, moltes felicitats i moltes gràcies.

Avui que ja s'ha acabat, cal pensar en les properes festes. Sovint a les festes hi ha polèmica pels grups, orquestres, espectacles o artistes contractats o convidats, per la ubicació, pels horaris, o fins i tot, per si hi ha poc per joves, o per infants, o massa per gent gran o manca quelcom per una franja d’edat, etc. Moltes vegades és el pressupost qui mana i d’altres la manca de participació. Hi ha qui opina una cosa, d’altres pensen que està bé que apareguin elements nous, però el més important és que es mantinguin i creixin els existents, i hi ha qui pensa que tot el que sigui ampliar, benvingut sigui.

Penso que una part en la tradició de les Festes Majors i cultura catalana, i com a popular, les Festes estan sotmeses a patir modificacions per als canvis socials i demogràfics, pel pas del temps, pels canvis culturals, etc. És normal que apareguin elements nous, motivats per unes circumstàncies del moment, i potser que altres elements tinguin més problemes i passin per èpoques dolentes en un moment concret. Seria ideal que tot fos fantàstic i no ens poguéssim queixar de res, però això seria una utopia, sembla més lògic que passi com tot, que va evolucionant.

A Cabrils podem gaudir de dues festes majors, segur, que són envejades per molts pobles i ciutats, i el que és més important és l’objectiu que han de tenir. Sota el meu punt de vista és enfortir i cohesionar el teixit social del poble i espero que així sigui, duri i continuï en augment i engresco a tots els ciutadans a participar-hi d'alguna manera o altre. Entre tots i totes hem de fer exitoses les Festes, no n'hi ha prou en la preparació dels actes, és molt important la participació.

Començant la XIV pedalada de muntanya.
Moment de beneïr el terme a la Creueta.


Dinar amb la gent gran.
Gran èxit i espectacular correfoc.


Cercavila pels carrers amb els gegants.

Obsequis pels infants en el concurs de dibuix.

L'arrossada a Can Barba.



Com no, les sardanes no hi podien falta.
Amb aquest petit recull d'imatges de la Festa, cal destacar també la XV Trobada de Puntaires, la Discomòbil dels alumnes de 6è de l'Olivera, el Pregò a càrrec del Grup de Teatre de la Concòrdia, el 1er Concurs de Truites organitzat per l'Associació d'Hostalers i Restauradors, el Concert Coral ofert per la Coral Sta Helena, en definitiva; tot, un èxit.