divendres, 16 de maig del 2008

Cabrils fusiona: gastronomia, natura i cultura.

GASTRONOMIA I NATURA
Cabrils aposta una vegada més per la gastronomia, natura i cultura. Primer cal destacar la adhesió de l’Associació d’Hostalers de Cabrils al programa cultural “El Parc a Taula”. Presentació que va tenir lloc ahir al municipi de Teià promoguda per la Diputació de Barcelona, on diversos restaurants, productors, allotjaments i cellers de poblacions del Maresme i Vallès Oriental vinculades al Parc Serralada Litoral, fusionen la gastronomia, la viticultura, productes naturals, els valors naturals, culturals i paisatgístics del nostre parc.
Mitjançant la gastronomia, arrelada als pobles, als seus costums i que forma part de la seva vida, té per objectiu fonamental el redescobriment de la cuina popular i la recerca sistemàtica de noves combinacions i aquells que són amants de la gastronomia, els gastrònoms, que estimen la cuina selecta, fent-ne un ús moderat, han anat construint el seu art en impressions, en hàbits dietètics i en condicionants psicològics i culturals.
És per això que els restauradors, adherits a “El Parc a Taula” per tal que puguem tastar les seves especialitats, el seu “savoir faire”, o el seu art, us oferiran el millor de les seves receptes fent ús de productes naturals o d'elaboració artesana, que podem trobar o adquirir en aquestes indrets i espais protegits i el millor dels seus cellers.

Enhorabona en aquesta iniciativa i que tot passejant, fent esport, gaudint, menjant, degustant participant i respectant gaudim de “El Parc a Taula”.

NATURA I CULTURA
L’altre esdeveniment lligat a la natura i cultura va ser la selecció de poesia i cançons que ens van oferir Celdoni Fonoll i Lloll Bertran ahir divendres a la Biblioteca. Van ser els protagonistes d'un espectacle que va atreure a un nombrós públic que va omplir la Biblioteca. Acte presentat pel Regidor de Cultura, Sr. Miquel Ponsa, on van presentar els seus darrers llibres. Celdoni Fonoll va presentar "Arbres dels nostres paisatges", una obra que segueix la pauta dels seus darrers llibres d'ocells, plantes i bolets mitjançant els versos, amb un estil literari rigorós i amè on recull uns cinquanta espècies d'arbres que es poden trobar pel territori dels Països Catalans.

La polifacètica actriu i gran artista catalana Lloll Bertran també va presentar el seu llibre "Quin món de mones!". Llibre que recull els millors i més divertits moments del programa de Catalunya Ràdio, en els què la Lloll interpreta personatges, entrevista i parla amb els oients i canta cançons conegudes adaptades amb lletres molt divertides i crítiques.

Lloll Bertran i Celdoni Fonoll van recitar i cantar una selecció de poesia i cançons dels esmentats llibres.

Felicitats i èxit pel futur a tos dos i agrair a la Biblioteca per organitzar una vegada més un acte d'alta qualitat.