dilluns, 3 de març del 2008

...MÉS COMPROMÉS AMB ELS CIUTADANS.

En unes dates properes a les eleccions del Congrés dels Diputats i Senat, on a nivell estatal i autonòmic tothom fa balanç de la feina i fa nous propòsits de cara el proper mandat, a Cabrils hem viscut una situació política preocupant i desafortunada, on la gestió, tarannà del govern de CIU i VIC i la manca de lideratge polític en no saber garantir, ni estabilitat, ni governabilitat, ni establir ponts de diàleg per arribar si més no acords puntuals e govern, ha portat a prendre accions de responsabilitat a la majoria dels representants dels grups municipals del PSC, GPC, ICV i ERC Consens x Cabrils representats a l’ajuntament. Acció tal com contempla la Llei mitjançant una MOCIÓ DE CENSURA, que no és res més que l’exigència de la responsabilitat política a l’alcalde i al poder executiu, és a dir al govern.
Després de les eleccions del maig de 2007, vam encaixar be els resultats electorals i vaig apostar com portaveu del PSC en fer una oposició respectuosa i constructiva que s’ha vist palesa en els Plens municipals. Els grups de progrés hem aportat propostes i acords beneficiosos pel municipi de Cabrils, tot i que el govern de CIU i VIC no les hagi fet avançar.
Dedicaré amb el govern, l'esforç i compromís per treballar i debatre amb tots els grups municipals, entitats i veïns, les solucions als problemes reals que ajudin a millorar el nostre municipi.

Sempre és més beneficiós pensar i actuar en positiu.


DISCURS D'INVESTIDURA:

Regidors, regidores, senyors i senyores, bon dia a tothom;

És per a mi un honor prendre possessió com Alcalde de Cabrils. Un honor i, per suposat, una responsabilitat. Ja ho és quan la decisió dels votants és clara i clara ho va ser quan les forces de progrés varen obtenir un 25% més que les forces de la dreta.

En el seu moment, vam saber encaixar bé els resultats electorals i al no poder aconseguir formar un govern de progrés per raons diverses, aleshores vam apostar per fer una oposició respectuosa i constructiva que s’ha vist palesa en els Plens municipals.
La responsabilitat que tenim com a polítics, ha fet que després d’analitzar totes les situacions viscudes en aquests mesos arribéssim en aquest punt i això suposa una aposta per canviar la manera de governar.

I puc assegurar, que hi ha una forma molt diferent a fer-ho i més amb les persones que hem signat el document de govern. Des del respecte, fent ús del diàleg, des del consens, des de l’honradesa i el treball i sobretot, amb confiança i il·lusió, des d’una majoria de progrés.

He estat escollit alcalde amb els vots dels regidors i regidores de les forces de progrés del PSC, GPC, ICV i ERC-Consens. Agraeixo a tots ells la confiança que m’han dipositat en aquesta nova etapa, sobretot, per treballar en equip per Cabrils, i pels seus ciutadans; als grups de l’oposició els hi demano que des del respecte, educació i la crítica constructiva facin la tasca de controlar la gestió del govern. Tot i que tinguem la responsabilitat de governar, estenc la mà a tots els grups polítics perquè crec que és obligatori que el debat sigui constructiu i de consens, prioritzant sempre l’ interès del municipi per sobre els dels partits; demano també als treballadors municipals que treballin amb la professionalitat que ho han estat fent sempre i als ciutadans, els hi demano confiança i un temps prudent per fer un anàlisi ràpid de l’estat actual de la gestió municipal.

A partir de demà mateix serà l’hora fer un anàlisi ràpid de la gestió municipal actual, per prioritzar i prendre decisions.

Treballar per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i pel futur de Cabrils han estat els paràmetres principals sobre el que hem estructurat l’Acord de Govern que hem signat els quatre grups municipals que donaran suport al nou govern municipal. Un Acord de govern extens i detallat que defineix clarament el nostre model de municipi, compacta i socialment cohesionat.
Cal dir que en un període de tres mesos, detallarem les propostes del programa d’actuació del govern i ho farem en base: a) Prioritats o urgències i b) per àrees de govern.
Un Acord de govern que resta obert a les aportacions que puguin fer des de la participació ciutadana, propostes dels grups de l’oposició i a la dinàmica viva del municipi.

Avanço, que treballarem en desenvolupar qüestions en l’àmbit de personal, en l’àmbit de l’educació i joventut, en matèria de l’espai públic i seguretat, del medi ambient i de l’ urbanisme sostenible, en la confecció del pressupost municipals per l’exercici pel 2008, en matèria d’habitatge, en la visió estratègica, en la promoció del municipi, comerç i salut, en l’àmbit de la cultura, de les urbanitzacions, en estudiar el finançament per inversions, en establir vincles amb altres administracions i ajuntaments,... Enuncio també, que farem públic, una vegada analitzats els escenaris actuals de les diferents regidories, el pacte de govern i els objectius de mandat, també havent parlat amb les grans institucions com la Generalitat, Diputació i Consell Comarcal.

En resum, treballarem perquè els ciutadans tinguin millors i nous equipaments, per poder gaudir de nous serveis i poder-ne millorar d’altres. En definitiva treballarem fort pel benestar de tots els ciutadans de Cabrils en aquesta nova etapa.

Etapa, on compartirem el concepte d’ajuntament transparent, mitjançant una gestió basada en la participació en temes importants de municipi. També es basarà en el diàleg amb tots els grups polítics, encara que sigui des de la discrepància, serà una aposta, vull deixar enrere etapes de crispació i difamació, però això no depèn de nosaltres. Crearem vincles que apostaran per la participació ciutadana, per enfortir la cohesió social i cultural, en col·laborar amb les entitats socioculturals, comercials, urbanístiques i amb ajuntaments veïns.
Estem per gestionar l’ajuntament per tots els ciutadans, des de la proximitat, escoltant-los i prenen decisions.

Cabrilencs i cabrilenques, a partir d’ara hi ha molta feina a fer i la feina diària és notable. Segur que hi hauran encerts i errors. Compartiré els encerts i assumiré humilment els errors. Estic segur que avui, tots els regidors compartim la voluntat de servir a Cabrils i a la seva gent. Són per tant responsabilitats nostres atendre la veu de la ciutadania, compartir els seus anhels i cercar solucions a les seves preocupacions. No ens hem de distreure en batalles estèrils i si, en fer avançar el poble cap on creiem que ha d’anar.

Moltes gràcies.

Joaquim Colomer Godàs, Alcalde de Cabrils.