dilluns, 1 d’octubre del 2007

Primer ple ordinari de la legislatura

El passat dijous dia 27 de setembre, es va fer el primer ple ordinari de la nova legislatura.
Hi va haver poc contingut de fons en l’ordre del dia que el govern havia plantejat en el ple. Molta inèrcia i poques propostes de futur. Més destacables varen ser les mocions que l’oposició en bloc va presentar en el ple com la de la peatonalització de carrers del centre urbà que ha de permetre tenir un centre de la vila més pacífic i dinamitzar el comerç.


Vaig observar una certa tensió i nerviosisme per part del govern en minoria (CIU i VIC) davant les propostes i mocions plantejades per PSC, GPC, ICV i ERC Consens x Cabrils. Això si, el govern va tenir el suport del PPC en tot moment.


En el tema més rellevant portat al ple per part del govern municipal; Aprovar el conveni entre l’Ajuntament de Cabrils i l’empresa SOREA, SA, per a l’execució de l’obra del projecte d’instal·lació de canonades principals de distribució de la xarxa d’aigua potable als sectors de Sant Crist i Montcabrer; membres del govern varen criticar el canvi de criteri del grup municipal del PSC respecte a la posició mantinguda a l’anterior legislatura. El grup del PSC, d’acord amb els altres grups de l’oposició, demana que es convoqui un concurs públic. A aquesta posició ens hi ha portat les consultes i assessorament realitzats durant els darrers mesos. Senyors del govern, rectificar és de savis i queda molt clar que no es pot adjudicar de forma directa una obra d’uns quatre-cents mil euros No obstant, davant la possibilitat de que es perdi una subvenció atorgada per la Generalitat, ens varem oferir per fer les gestions necessàries per a que això no succeeixi.


Una vegada més, els grups de l’oposició ens varem posar a disposició del govern per tal de trobar acords de consens en benefici de Cabrils. Governar en minoria no és fàcil però els bons governants saben buscar el consens en els assumptes més rellevants. N'acabem de viure un exemple a Barcelona.