dimecres, 10 d’octubre del 2007

Més de 100 dies de Govern Municipal


En política, és habitual que es doni un marge de 100 dies als governants entrants per començar a avaluar la seva obra de govern.
A Cabrils, aquests primers 100 dies han estat prou intensos per marcar l’estil del bipartit (CIU, VIC): pacte de govern en minoria, destitució de càrrecs de confiança, canvis de lloc de treball sense justificació, expedients disciplinaris a personal de l’ajuntament, canvis de criteri en les activitats del Centre Cívic, l’adéu de la secretaria titular de l’ajuntament, proposar que cap dels dos dies de Festa Major sigui festa local, un ple ordinari a l’octubre amb expedients heredats del mes de maig, cap proposta nova i engrescadora per Cabrils, renec per part dels membres de CDC de la seva pertinença al govern de la legislatura anterior (incloent crítiques a l’anterior alcalde de CDC), pals a les rodes per aprovar el ROM, cap intenció de complir el programa electoral (el de CiU ja que el VIC ja va dir que no en tenia)...
Aquests 100 dies també ens han servit per mostrar-nos la poca o nula activitat en obra de govern: no ens poden explicar quin és el pla de neteja i d’actuacions a les urbanitzacions, ni com es troben els processos de recepció de les diferents urbanitzacions, es queixen als mitjans de comunicació de la nova rotonda sense aportar solucions (com si la resolució no anés amb ells), tampoc sabem res al respecte del tancament de la carretera de la Mútua, ni de com estan les obres del nou edifici del Mas Maria, ni de com es troba el procés del nou IES, ni de com es planteja ampliar l’escola bressol que s’ha quedat petita. Res és culpa d’ells; és culpa de l’anterior govern o del personal de l’ajuntament.
Després dels cent dies de govern municipal encara no sabem quin és el model de poble per al que treballa el bipartit (CIU, VIC). No han fet públiques quines són les seves prioritats. El Grup Municipal del PSC, conjuntament amb el GPC, ICV i ERC Consens x Cabrils hem aportat al debat municipal mocions amb contingut polític, pensades per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Quan ens deixen participar, treballem de valent, tot i que veig difícil arribar a punts de consens quan les polítiques i sensibilitats, de CIU i VIC, són tant diferents a les de les forces de progrés de l’oposició.
Després d’aquests primers 100 dies de govern municipal, em preocupa aquesta manca d’iniciativa i d’empenta política del govern de CIU i VIC.