dimarts, 23 d’octubre del 2007

A Pasqual Maragall


Pasqual Maragall té Alzheimer. Aquesta ha estat una de les notícies del cap de setmana que ha colpit a molta gent, tant de l’àmbit polític com social.
Ell mateix va ser l’encarregat de fer pública la notícia a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Acompanyat de la seva dona, Diana Garrigosa, la seva doctora i un amic íntim de tota la vida, Xavier Rubert de Ventós, Maragall va manifestar: "Primer vam fer els Jocs Olímpics, després, l'Estatut de Catalunya, i ara atacarem l'Alzheimer".
Per una altra banda, Maragall també deixa el PSC, un partit que va ajudar a fundar i a crèixer, dedicant el millor temps de la seva vida al compromís públic --en la lluita antifranquista, l'alcaldia de Barcelona, la direcció del Partit dels Socialistes de Catalunya i la presidència de la Generalitat de Catalunya-- amb encerts i equivocacions com tothom que s’ha dedicat tants anys a la política i al servei als ciutadans. Crec que li hem de reconèixer actuacions notables i propostes innovadores. Avui les seves reflexions sobre els partits, els espais polítics i el compromís europeu son compartides per gent que militen en altres forces polítiques.

Des del PSC de Cabrils volem expressar la nostra solidaritat amb la seva persona i el seu entorn familiar i d’amics. També volem deixar palès el respecte i agraïment que ens mereix la seva figura.
Li hem de desitjar molt coratge per afrontar aquesta etapa de la seva vida. Endavant Pasqual !