dijous, 1 de novembre del 2007

Desgovern, prepotència, abús de poder


Fa unes setmanes, vaig escriure algunes reflexions sobre els cent primers dies del nou govern de Cabrils. En els tres plens (dos ordinaris i un extraordinari urgent) que hem celebrat, els partits de l’oposició (PSC, GPC, ICV i ERC Consens x Cabrils) hem presentat mocions que considerem que son importants per la població de Cabrils.
En aquests plens, l'actitud d’alguns regidors del govern i de l’alcaldessa ha transpirat menyspreu pels partits de l'oposició i en especial envers el PSC. Aquesta actitud és impròpia de les persones que governen el nostre poble. Han d'acceptar la pluralitat, les crítiques i han d'aprendre a tractar tothom amb respecte i educació. Aquest govern desqualifica enlloc de governar. Sembla que alguns dels seus membres no recordin que ja no son a l'oposició.
Demanem al govern de Cabrils que canviï la seva actitud i comenci a treballar presentant propostes, dialogant i buscant consens per resoldre els problemes que preocupen als ciutadans de Cabrils (i més quan el govern està en minoria). No es pot tornar a repetir un altre ple municipal amb només un punt de l’ordre del dia de tràmit i en canvi amb propostes del PSC, GPC, ICV i ERC Consens.
Tampoc és bo per Cabrils que només sortim en els mitjans de comunicació per fets desagradables com pot ser la destitució de Cap de la Policia.
Governar no és fer declaracions d’intencions, és fer propostes i prendre decisions
Ja estem en el darrer trimestre de l’any i ara toca presentar el pressupost pel 2008 i el pla d’actuació del mandat. En els plens que s'han celebrat, la Sra. Alcaldessa va insinuar que les mocions presentades pels partits de l'oposició també les volien proposar ells i ha insinuat possibles filtracions, quina barra! treballin d'una vegada!
Demanem a la Sra. Alcaldessa que governi, que presenti propostes per Cabrils, que gestioni amb el Departament d’Educació el nou IES i tranquil·litzi als pares, que no tiri endavant accions tan poc pensades com l'aparcament que han construït a l'escola Mas Maria sense pensar en la seguretat dels nens, que concretin els dies de visita als ciutadans, que sigui valenta i tiri endavant les mocions aprovades en els plens i proposades pels grups de l'oposició
(contaminació acústica, horaris dels bars i restaurants, remodelació de l’urbanització dels carrers del casc, redacció del nou Pla General Urbanístic, ampliació horària dels serveis d’autobusos, pla de participació ciutadana).
Demanem que deixin de fer declaracions confoses i esperem que de cara al ple de pressupostos pel 2008, no cometin l'abús de no donar prou temps als grups de l'oposició per analitzar l’expedient de pressupost tal com ja varen fer amb les ordenances fiscals.
No mani Sra. Alcaldessa, governi. Els ciutadans de Cabrils volen més i millors equipaments i serveis per Cabrils. Recordi-ho.