dimecres, 12 de setembre del 2007

11 de Setembre: Diada Nacional de Catalunya.


Una vegada més hem celebrat la Diada Nacional de Catalunya. En aquesta jornada, commemorem la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió Espanyola l’any 1714. També recordem l’abolició de les institucions de la Corona de Aragó després de la promulgació dels Decrets de Nova Planta.
Les entitats i els diferents partits polítics fan les tradicionals ofrenes florals als monuments de Rafael Casanova i Josep Moragues, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya. És típic veure també com les organitzacions i grups independentistes fan les seves ofrenes florals en el Fossar de les Moreres, on van ésser enterrats els defensors del setge de la ciutat de Barcelona. Al llarg del dia, hi ha diferents actes festius i reivindicatius, tot i que cada vegada menys sorollosos i més institucionals, al igual de la poca presència de senyeres o estelades al balcons de les cases.
La Diada reafirma el que som i el que volem ser, hem aconseguit aprovar l´Estatut, un Estatut que reconeix i potencia els drets de Catalunya com a nació, així com els drets de totes les persones a viure en una societat més justa, més pròspera i més solidària. Ara hem de continuar aquest procés essent més ambiciosos a Madrid. Vull destacar que l’Estatut amplia la capacitat dels ajuntaments per poder treballar pel progrés i pel benestar de la gent dels nostres pobles i ciutats.
A la Plaça dels Motius de Cabrils he participat d’aquesta celebració que ha tingut un caràcter festiu i popular, una cantada d’havaneres i un cremat de rom per commemorar la Festa per la Llibertat. Amb la representació de tots els grups polítics representats a l’Ajuntament de Cabrils, l’alcaldessa ha llegit un manifest i s’ha cantat els Segadors.
Visca Catalunya i visca Cabrils