dimecres, 8 d’abril del 2009

TEMPS DE LA POLÍTICA

Pot semblar agosarat en l’actualitat, i en sóc conscient, reivindicar el paper fonamental que ha d’exercir la política en aquests moments tant complicats i de dificultats.
És d’una gran complexitat avui dia, buscar arguments convincents per combatre la desconfiança d’una ciutadania centrada en els seus esforços en sortejar de la millor manera possible aquesta situació de crisis, anomenada global, mundial,...

La gent està farta d’escoltar als uns i als altres, la gent vol solucions i penso que en aquestes circumstàncies és més necessari transmetre a la societat amb molta claredat, les mesures, els fets i les solucions que els governs han posat en marxa per pal·liar els efectes negatius d’aquesta situació tant adversa.

Per tot això és molt important i de vital importància que la política sigui present amb lletres majúscules, que els ciutadans puguin percebre d’una forma clara i nítida que compten amb el recolzament, y amb la protecció necessària per afrontar amb certes garanties aquesta nova tessitura. És el moment per impulsar el lideratge de lo públic, per reafirmar els valors d’un govern progressista que té que estar sempre al costat de qui més ho necessita.

El govern de l’estat és el que ha de ser el motor que impulsi en seu projecte diferent al de la dreta, més sensible a la ciutadania i ho ha de fer de la ma dels governs de les Comunitats autònomes i fent-ho de manera eficaç i sobretot, eficient de las possibilitats i de las potencialitats de la llei de la Dependència, de les polítiques socials, de l’atenció de les persones grans com a conseqüència d’una societat que avança en el temps. És un bon moment per aprofitar las noves eines que ens proporciona la nova societat de la informació, i del coneixement. Un moment necessari per fer de l’educació de qualitat una inversió pel talent i pel futur. També per apostar pels nous sectors econòmics que ens permetin no dependre d’aquells que hem explotat excessivament, fins i tot, per sobre de les seves possibilitats reals.És el moment d’apostar per les energies alternatives.

És un moment que també hem d’aprofitar l’oportunitat de re-inventar un nou model que sàpiga corregir els errors comesos i les deficiències que ens han portat a la situació actual, fet que si es fem be els deures estic convençut que ens en sortirem tots plegats, però de manera conjunta. Ciutadania i polítics.