diumenge, 27 de gener del 2008

Arriba l'hora de la veritat


“Catalunya ha guanyat amb Zapatero i ha de guanyar més”.

Fa pocs dies que hem vist la dissolució de les Corts, pas previ a la celebració d’eleccions generals. El balanç de la legislatura de Zapatero és molt positiu, tot i que altres forces polítiques com PP i CIU ho neguin. Jo els pregunto: quin respecte va tenir CiU per Catalunya quan va votar totes les investidures d’Aznar i tots els pressupostos del PP? quines inversions per Catalunya van pactar? En canvi si que hem vist les polítiques del PSC i PSOE que clarament vetllen pels interessos dels ciutadans.

Amb només quatre anys de govern, Zapatero ha donat prou mostres de credibilitat en tots els terrenys, tot i que encara hi ha temes pendents. Governar no ha estat fàcil, tenint en compte les formes i l’agressivitat de fer política del PP durant tota la legislatura, utilitzant l’Estatut, la llengua, els símbols i la demagògia, explicant i muntant paradetes per tots els racons d’Espanya perquè la gent signés contra Catalunya.
Una de les fites més importants per Catalunya en aquests quatre anys amb Zapatero ha estat aprovar el millor Estatut de la nostra història en matèria de competències, autogovern i reconeixement de la identitat nacional. I no hi ha dubte que la propera legislatura amb Zapatero serà important pel desplegament d’aquest Estatut. Amb Rajoy, aquest estatut no hagués estat possible
Els ciutadans potser no han palpat realitats que el govern de Zapatero, pactant amb el govern de la Generalitat han dut a terme per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per exemple, pujar el Salari Mínim Interprofessional de 440 € a 600 €. A més, la proposta que valora el PSOE ara, és fer-lo arribar als 800.
També s’han creat 3 milions de llocs de treball, s’ha invertit en política social aprovant la llei de la Dependència i s’han ampliat els drets civils de les persones homosexuals.
En l’aspecte estatutari, s’han aconseguit acords sobre traspassos en matèria de gestió del litoral, immigració, i inspecció de treball entre d’altres.

El resultat de les eleccions serà decisiu pels interessos dels ciutadans de Catalunya i hem d’aconseguir que la veu forta del PSC, representada per Carme Chacón a les Corts, sigui molt important, perquè tenim molt en joc, perquè hem de continuar sent determinants per a combatre el PP i per reafirmar un govern social i de progrés a Espanya i Catalunya.

Per tant, “el 9 de març Zapatero ha de repetir com a president”.