divendres, 28 de desembre del 2007

McCARTHYSME A CABRILS


En el Ple de l’Ajuntament, ha planejat el McCARTHYSME a la Cabrilenca

En el Ple ordinari d’avui dia 27 de desembre i no és cap innocentada, hem pogut veure, arrel d’un escrit anònim sobre l’Escola Bressol de Cabrils que el govern CIU-VIC ha tornat a actuar al més pur estil de McCarthy.

Joseph Raymond McCarthy (1908-1957) va ser un senador republicà famós per encapçalar una autèntica “croada o cacera de bruixes” contra aquelles personalitats sospitoses de simpatitzar amb “el comunisme” o de portar a terme activitats “antiamericanes”. El McCartysme és la quinta essència de la Guerra Freda, com ho és la bomba atòmica i va tenir un fort impacte, en els anys cinquanta, entre el món polític, intel·lectual i artístic als Estats Units. Doncs bé, s'acaba de fer públic un exemple paradigmàtic de McCartysme a la catalana o a la cabrilenca, protagonitzat pel govern format per un partit suposadament catalanista i demòcrata (CIU) i per un altre partit “absolutament independent i en principi creiem que també demòcrata” creat per resoldre els problemes dels veïns de Cabrils.
Un tema tant i tant actual com el del poder dels mitjans de comunicació o el de la llibertat d'expressió, lluny de ser una novetat actual, és ja una problemàtica de llarg recorregut. Un poder que es basa en la capacitat d'informar o/i desinformar, en un sentit o un altre, transmetent veritats, veritats parcials, informacions esbiaixades o directament mentides. Objectiu? Un pretès control sobre les masses per a que aquestes "raonin" en una determinada direcció, emetin uns determinats judicis de valor... encaminats en darrera instància, per exemple, a legitimar o deslegitimar una acció d'un govern.

Va començar en el mandat anterior, un període caracteritzat per “la cacera de bruixes” per part dels Srs. Serrano (VIC) i Poblet (CIU) sobre l’acció de govern del PSC, CIU i GEC, aleshores, amb l’Alcalde Joaquim Colomer; tot un símptoma de Guerra "Freda" és clar. Es tractava d'una repressió anti-PSC-Colomer i els seus col·laboradors que bandejava drets fonamentals com el de tenir una defensa; es potenciaven les delacions i tant els hi feia que no hi haguessin proves fefaents i fins i tot que el TSJC arxivés el cas, etc.

Els protagonistes que s'enfronten actualment són els següents: d'una banda, per part del govern que defensa obsessivament “la cacera de bruixes”, tenim l’Alcaldessa, Sra Lina Morales (CIU) i el 1er Tinent alcalde, Sr. Alfred Serrano (VIC). D'una altra banda, els perseguits constantment a base de retrets obsessius de les persones esmentades, el portaveu Sr. Joaquim Colomer i la Sra. Maria Blanco del PSC-PM i els portaveus i membres dels grups municipals de GPC, ICV i ERC Consens, amb majoria a l’oposició, els quals actuen de manera educada, elegant i objectiva en el sí dels plens i en la manera de fer oposició, envers l’actitud del govern.

En política no tot s'hi val !