dijous, 22 de novembre del 2007

Estat actual de la globalització





Fa uns dies vaig assistir, dins l’edició de la Setmana intercultural de Cabrils, a una xerrada que va comptar amb la presència del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i que va tractar sobre l’estat actual de la globalització.
Arcadi Oliveres va ser molt clar a l'hora de transmetre el seu missatge, ha treballat molt dur, durant gairebé tota la seva vida i dedicant totes les seves energies en defensa dels drets humans, la pau i la justícia social. Va destacar especialment la denuncia del deute extern dels països més pobres, va divulgar les xifres de la fam, va denunciar el subdesenvolupament, la desigualtat, les injustes relacions econòmiques Nord-Sud, va denunciar amb fermesa les guerres, el militarisme, la investigació militar, la seva despesa i corrupció i els favors polítics on s’hi veuen implicats els Srs. Bush, Blair, Putin, Chirac, Sarkozy, Aznar...
També va fer èmfasi en la manca d’ informació que rebem els ciutadans, més ben dit, va denunciar la tergiversació periodística, la manca de transparència i manipulació de les notícies.
Va ser una conferència molt interessant on l'Arcadi Oliveres també va mostrar-se en favor del desarmament. Va exigir incrementar l'ajut al desenvolupament, la promoció del consum responsable, la banca ètica i les formes d’economia solidària. En definitiva una conferència que s’hauria de repetir.
Arcadi, gràcies per la teva tasca i aportació i felicitacions a la Biblioteca de Cabrils per aquest gran nivell de conferències.