dissabte, 15 de novembre del 2008

OBAMA, EL CANVI ESPERAT!

Barack Obama és el President electe dels Estats Units d'Amèrica, felicitats i gràcies per haver guanyat unes eleccions en les que no només els nord-americans s'hi jugaven tant, com dic en el titular, el món també.
Obama ha guanyat per una diferència considerable, 349 vots electorals contra els 163 de John McCain.

A partir d’ara, molts dirigents i ciutadans del món confien i estan molt entusiasmats en les noves polítiques i en una nova manera de gestionar els EEUU per part de Barack Obama. De moment està confeccionant un potent equip per dur a bon port aquest país que tant influencia a la resta del món.
Esperem que triï amb el mateix encert que ho va fer quan va nomenar David Plouffe, el seu cap de campanya, i David Axelrod, el seu cap d'estratègia, que van fer possible la derrota de la formidable màquina republicana a través d'un gran esforç d’aconseguir nous votants com van ser els joves i persones de les minories.

Recordo fa uns tres anys, el President Maragall, en un acte, ja va anomenar el nom de Barack Obama com un polític emergent i de molt segur, pocs vam quedar-nos amb el nom, el moment i el gest del President, però uns anys més tard aquest apunt ha adquirit una especial rellevància. Pascual amb el seu olfacte per detectar nous fenòmens polítics, ja havia detectat quelcom, que avui en dia ha estat una realitat.

Els ciutadans d’Estats Units i líders mundials esperen saber quines propostes farà Obama, amb els seus instruments financers, per resoldre i atendre els profunds desequilibris socials que està generant la crisis econòmica i com contenir els diferents conflictes interns provocats per la mateixa situació; què farà per la disminució i/o la desarticulació de conflictes bèl·lics en el món (Afganistan i Irak provocats pel mateix Bush); quines mesures impulsarà per salvar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic; de com impulsarà la pau a l’orient mitjà o quines mesures proposarà a la greu situació del continent africà sotmès a la pobresa, o sobre com ajudarà i gestionarà i atendrà la situació dels immigrants il·legals en el seu propi país, entre d’altres.
Un gran repte que haurà de fer front amb herències de la era Bush i li correspondrà amb certa immediatesa, dur a terme els canvis a la pràctica, i fer realitat el canvi promès.

Espero i desitjo molts èxits a Obama i que aprofiti aquest bon temps creat per ell mateix, utilitzant el màxim aquesta nova corrent que li és favorable sense entretenir-se en tonteries perquè en política quatre anys passen volant amb tants procediments i burocràcia.

Adéu, Bush! No t'enyorarem.