dimecres, 3 de setembre del 2008

LÍMIT A 80 QM/H


Des de l'octubre de l'any passat, les principals vies l''àrea metropolitana de Barcelona, amb independència de la seva categoria, està limidada a un màxim de 80 qm/hora.

Molts ciutadans varen ser veus que protestaven d'aquesta mesura. L'intent de pacificació de la velocitat per tal de reduir els índex de contaminació i sobretot el gran número d'accidents de trànsit, crec que no va ser analitzada amb prou cura pels conductors sense tenir en compte les morts, els ferits lleus, i sobretot, els ferits greus amb les càrregues econòmiques que suposa per a les famílies i a la societat per atendre als mateixos, el risc en la integritat física i vida de les persones.

Després de gairebé un any, hem sabut les dades, i resulta que el nombre d'accidents en l'àrea d'aplicació de la limitació s'ha reduït en un 14% i les morts han estat la meitat de l'any anterior.
L'incivisme comporta a prendre mesures sensates als qui tenen responsabilitats. O et mesures o et posen mesures i en aquest cas, per salvar vides, això és el més important.