dimarts, 17 de juny del 2008

PLA DE MILLORA URBANA CAN BOTELLA


La proposta del govern del PSC, GPC, ICV i ERC-Consens per l’aprovació del text refós del Pla de Millora Urbana de Can Botella es va aprovar ahir en una sessió extraordinària amb el vot favorable de l’equip de govern i del regidor no adscrit, amb el vot en contra de CiU i VIC i l’abstenció del PP. L’equip de govern fa avançar així l’expedient de gestió urbanística del projecte de Can Botella, bloquejat per CIU i VIC en el seu pas pel govern i sense haver fet cap proposta al respecte.

Aquest projecte és una aposta per resoldre la renovació d’aquesta part del centre del poble aportant solucions concretes i significants en diversos àmbits com:

a) Dotació d’uns 40 habitatges de promoció pública fet que provocarà un acostament de la població al centre del poble tenint la facilitat de la utilització del transport públic situat pràcticament dins l’àmbit. Es preveu, entre diferents sectors de població, que els joves amb expectatives de fixar la residència en el propi poble hi puguin accedir mitjançant aquesta iniciativa pública, tenint en compte que els joves d’ara son els que aportaran el dinamisme social del futur immediat.

b) La provisió de sòl net pel nou centre assistencial (Centre d’Atenció Primària) emplaçat en un lloc d’indiscutible centralitat i accessibilitat.

c) Una dotació de locals comercials que possibilitarà la instal·lació d’activitats de serveis que s’haurien de cercar en la perifèria o en altres municipis, fet que acostarà en temps i desplaçaments els serveis als ciutadans i afavorirà l’activitat econòmica en el mateix poble, així com el lloc de treball pel resident, disminuint la seva mobilitat obligada, possibilitant els recorreguts a peu dels usuaris i treballadors.

d) La previsió d’aparcament públic en una situació de centralitat que provocarà la tendència a disminuir els recorreguts cap a altres municipis tant dels usuaris dels serveis com dels residents.

En definitiva en aquest Pla de Millora Urbana, s’ha previst una ordenació urbana on el ciutadans podran gaudir d’un àmbit on el Centre Cívic La Fàbrica, el Parc Anselm Clavé, la Biblioteca i la nova plaça pública, prevista enmig de Can Botella, quedaran integrats en una zona de vianants on podran coincidir les necessitats sòcio-econòmiques, territorials, afavorint el teixit social i vida urbana.