dimarts, 26 de juny del 2007

Comunicació d'en Quim Colomer sobra la sentència del TJSC

Respecte a la sentència que anul·la les bases d’un concurs públic de dues places de funcionari a l’ajuntament de Cabrils, m'agradaria fer els següents comentaris:

Aquests dos llocs de treball estan ocupats actualment per dues persones que van entrar a l’ajuntament de Cabrils amb en Josep Grau (CIU) com alcalde i en Lluís Vega (CIU i actual càrrec electe en el govern de l’ajuntament) com a regidor d’urbanisme. Les incorporacions es van realitzar l’any 1998. A més, com va succeir amb molts altres llocs de treball de l’Ajuntament de Cabrils en aquells anys, aquestes places van esgotar el període de temporalitat legal. Així doncs, al haver transcorregut més de tres anys en situació temporal, aquests llocs de treball es van transformar automàticament a laboral fixes l’any 2001.

El maig del 2002, l’Ajuntament de Cabrils convoca el concurs per cobrir les places d’Arquitecte Tècnic i Tècnic de l’Administració General. El motiu pel qual es va decidir funcionaritzar aquestes places va ser per la responsabilitat d’aquestes en l’escala especial professional.

Aquestes places es van convocar en un procés públic no restringit i per tant obert a qualsevol professional que s’hi volgués presentar. Aquestes bases que van ser redactades pel secretari amb la col·laboració de la diputació de Barcelona i la Direcció General d’Administració Pública de Generalitat no van ser impugnades ni pel col·legi d’aparelladors, ni pel col·legi d’advocats, ni per la pròpia administració pública, ni pels potencials aspirants.

L’Octubre del 2002, dos regidors de CIU (en aquell moment a l’oposició de l’ajuntament) recorren el concurs públic presentant un contenciós administratiu.

El desembre del 2005, el jutge es pronuncia en contra del procés administratiu que es va realitzar. Donat que els serveis jurídics de l’Ajuntament de Cabrils i de la Diputació de Barcelona no comparteixen aquest criteri i que aquestes bases i procés de selecció ja s’havia utilitzat en altres procediments de l’Ajuntament de Cabrils (sense que ningú les impugnés), el consistori presidit per l’alcalde Manel Pérez de CiU (i l’Avelina Morales, actual alcaldessa per CIU i aleshores regidora de l’ajuntament) presenta immediatament un recurs de cassació.

No puc entendre els canvis de criteri de CIU i ara de l’alcaldessa Avelina Morales en aquest tema si no és perquè es tracta del peatge que ha de pagar l’alcaldessa Morales per poder formar govern i per l’assessorament de l’Antoni Poblet.

El passat divendres 22 de juny del 2007, el TSJC comunica a l’Ajuntament de Cabrils la desestimació del recurs de cassació i per tant anul·la definitivament el concurs de les places d’arquitecte tècnic i tècnic d’administració general. Aquesta sentència és ferma en el sentit que declara nul·les les bases del concurs i entenc que l’Ajuntament de Cabrils l’ha d’executar.

El que no entendré serà qualsevol altre decisió respecte a la continuïtat d’aquestes dues persones a l’Ajuntament que prengui l’alcaldessa Avelina Morales i que no s’empari en la sentència del TJSC.
Les manifestacions que els actuals membres del govern de CIU han realitzat en el sentit d’acomiadar aquestes dues persones només s’entendria com una venjança personal i que no només perjudicaria a dos empleats municipals sinó que afectaria el funcionament de la corporació i impactaria directament en les arques municipals que hauran de fer front a una despesa pública innecessària si despedeixen aquestes dues persones.

La situació laboral d’aquests dos treballadors amb l’Ajuntament de Cabrils hauria de tornar a la situació anterior al concurs públic anul·lat, és a dir la de laboral fix. És evident que els llocs de treball son necessaris pel funcionament de l’Ajuntament, tenint amb compte que en cap moment durant els gairebé 10 anys en que aquestes persones han estat a l’Ajuntament de Cabrils, s’ha qüestionat ni la seva feina, ni la seva professionalitat i per suposat, no tenen cap expedient disciplinari.

La intenció d’acomiadar aquests dues persones és una clara persecució a la meva persona i al meu entorn, barrejant i posant en dubte la professionalitat de les persones i resolent amb atacs personals assumptes polítics denunciats per un membre del VIC, soci de CIU en el govern municipa. No barregem la política amb les persones.

Durant el període en que vaig ser Alcalde (de l’octubre del 2001 fins el novembre del 2005), l’Ajuntament de Cabrils ha hagut de regularitzar (i encara ho està fent) una situació de precarietat laboral i de manca de conveni laboral de més del 70% del personal de l’Ajuntament de Cabrils. Aquesta és una herència que ens va deixar en Josep Grau, ex-alcalde de Cabrils per CIU. La resolució de situacions irregulars i il·legals ha estat una de les tasques que he hagut de fer en la meva etapa com alcalde així com també vaig iniciar el procés de negociació i aprovació del primer conveni laboral dels treballadors de l’ajuntament de Cabrils.