diumenge, 10 de maig del 2009

L'OLIVERA COMPROMESA AMB L'ECOLOGIA

Aquest curs 08-09 l’Escola Olivera ha decidit desenvolupar un projecte d'Educació Ambiental que ofereix i subvenciona el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cabrils.

Perquè aquest projecte d’Educació Ambiental compleixi els seus objectius és evident que necessita de la implicació de tota la comunitat educativa, és a dir, mestres, alumnes, institucions i com no, els pares i mares.

És per això que aquest passat divendres 8 de maig un dels actes programats per l’Escola Olivera, va ser la brillant xerrada que ens va oferir a la Biblioteca de Cabrils, el reconegut periodista ambiental i veí de Cabrils, José Luis Gallego.

En José Luis, va presentar un dels seus darrers llibres; Això on va?. Gran guia pràctica del reciclatge que ha estat i és un èxit de vendes a les llibreries per la qual cosa felicito, tenint en compte que competeix amb temàtiques més comercials o de mediàtica social ben diferent a la de l’Educació Ambiental. L’objectiu de la xerrada i del projecte de l’Escola, és promoure la capacitat de mantenir actituds responsables amb el medi ambient tot treballant les 3R entre d’altres accions. Hem de REDUIR les deixalles, REUTILITZANT materials, mitjançant el RECICLATGE.
En Ferran, mestre de l’Escola Olivera i promotor d’aquesta xerrada, va fer la introducció a la xerrada i va explicar alguns trets del projecte per finalment optar a assolir el distintiu d’Escola Verda. És evident i molt clar el compromís d’una part de la comunitat educativa. El mateix divendres a la tarda, els pares podien visitar a l’escola Olivera els treballs realitzats pels escolars i comprovar algunes de les actuacions que es duen a terme a l’Escola com són el reciclatge de materials i residus escolars, la creació i manteniment d'espais verds com l'hort o els jardins, i promoure la utilització responsable de l'aigua, entre d'altres.

Una gran tasca i compromís de l’escola, però a la xerrada a la Biblioteca, hi vaig trobar a faltar la representació de molts dels pares de l’Olivera. No entenc el perquè d’aquesta manca d’assistència, potser per l’hora, el lloc, la temàtica?. Aquesta manca d’assistència per no nomenar-la de nul·la, per a mi va ser una manca de respecte a l’Escola i al mateix ponent.

Espero i desitjo en propers esdeveniments d’aquesta qualitat i interès, una major afluència de gent, doncs amb l’explicació tant didàctica i pedagògica que va fer en José Luis Gallego, de ben segur, que molts dels dubtes del perquè hem de reciclar, i de com, i sobretot de lo important que és el nostre compromís amb el medi ambient haguessin quedat resolts.

Gràcies a l’Escola Olivera, gràcies a en José Luis Gallego per la vostra tasca tant important que feu davant d’una societat que ha de créixer encara molt més amb el seu compromís amb el medi ambient i l’entorn natural, entre d’altres coses. Crec que amb la constància i tenacitat de tots els que creiem amb l’ecologia i en la cura del medi ambient i entorn natural, com diu el títol d’un llibre d’en José Luis Gallego, Encara hi som a temps !.