dilluns, 8 de desembre del 2008

FIRA DE SANTA LLÚCIA DE BARCELONA


Quan s’apropen les festes de Nadal, la tradició marca que amb l’inici de l’Advent, unes quatre setmanes abans del dia de Nadal cal fer el pessebre que durarà fins la Candelera. En els dies previs a la preparació de les festes nadalenques, una imatge que em ve al cap és la Fira Tradicional de Sta Llúcia que es celebra a la Catedral de Barcelona, amb més de dos-cents anys d'història –documentada des de 1786–.
La Fira de Sta Llúcia de Barcelona és la més important i coneguda, es veuen famílies voltant per les paradetes, escoles, jubilats, infants bocabadats,... Aquest any la Fira només s'ubica a la plaça de la Catedral, en aquest indret hi trobem les parades de figuretes de fang, reïna o plàstic, caganers, els complements com les cases de suro, molsa, o els ornaments naturals com els arbres, vesc, boix o el tió,...etc. També s’hi troben les parades d'artesans que ofereixen tot tipus de regals, que abans es concentraven als carrers dels Comtes, de la Pietat, del Bisbe i de Santa Llúcia i els carrers que rodegen la basílica de la Catedral.
Actualment es fan altres fires com la del voltant de la Sagrada Família i d’altres arreu de Catalunya. Aquesta però, té quelcom d’especial i de ben segur que us trobareu atrapats per una gran multitud de gent a pas de processó pels carrerons del barri Gòtic. El millor per visitar-la és escapar-se entre setmana i a una hora el més estranya possible.