dijous, 21 de febrer del 2008

MOCIÓ DE CENSURA


Ahir pel matí, els grups municipals del PSC, GPC, ICV i ERC Consens per Cabrils, varem entrar per registre una MOCIÓ DE CENSURA contra l'alcaldessa de Cabrils.

En aquest blog, he anat explicant el desgavell que s'ha produït en els darrers mesos a l'ajuntament de Cabrils. Ara us detallo l'escrit introduït que resumeix els motius pels quals ens hem vist obligats a realitzar aquesta actuació:

Miquel Ponsa i Serra del Grup Municipal ERC – Consens per Cabrils; Mercè Fernández Lloret del Grup Municipal d’ICV; Jordi Serra Marco i Olga Enfedaque Torres del Grup Municipal GPC; Joaquim Colomer Godàs, Mª Elena Blanco Bargalló i en Miquel Riera Cabot del Grup Municipal del PSC-PM

EXPOSEM:

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) no ha estat capaç de formar un govern amb majoria per poder dur a terme una acció de govern.

Atès que ha quedat palès en diferents Plens que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) ha mostrat una manca de lideratge polític i no ha estat capaç d’arribar acords amb la majoria de forces polítiques a l’oposició per no voler dialogar per arribar al consens.

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) no ha desenvolupat diverses mocions aprovades per la majoria del Ple municipal beneficioses pel municipi.

Atès que l’alcaldessa no executa ni fa complir els acords municipals d’acord amb el que diu l’article 53.1 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Municipal i de règim local de Catalunya.

Atès que el Pressupost pel 2008, eina vital per poder dur a terme una bona acció de govern, està pendent de consensuar amb la majoria dels Grups Municipals a l’oposició i d’ aprovar, degut a la poca iniciativa de l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) tot i haver manifestat en el Ple ordinari de novembre que el Pressupost pel 2008 es portaria a l’aprovació en el Ple de desembre.

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) ha tingut a sobre la taula la proposta per aprovar el Reglament Orgànic Municipal (ROM), presentat a inicis de legislatura amb l’objectiu de consensuar les pautes d’actuació i organització de l’activitat municipal.

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) no ha estat capaç d’arribar a un acord per tal d’aprovar les ordenances fiscals, convocant a corre-cuita un Ple extraordinari urgent, fet que va provocar que prosperessin les al•legacions presentades.

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) no ha plantejat cap pont de diàleg, ni consens amb la majoria de forces polítiques a l’oposició en una proposta d’acord vinculada en el planejament urbanístic que va està rebutjada per la majoria del Ple.

Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) ha comportat i ha adoptat un modus operndi basat en l’atac personal i manca de respecte a determinats regidors de l’oposició que és impropi d’uns representants públics.

Atès que diferents actituds de l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) i de diferents membres del Govern de CIU i VIC ha originat un rebuig popular dels veïns i veïnes de Cabrils.


Atès que l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) ha rebutjat la petició de la majoria dels Grups Municipals a que plantegés una qüestió de confiança pels motius més amunt exposats, sense intentar arribar a cap diàleg amb cap força política.


Atès que la gestió portada a terme per l’alcaldessa Avelina Morales Serra (CIU) en aquests mesos de legislatura ha provocat que l’ajuntament estigui subjugat a una paràlisi i alguna crisi per prioritzar interessos polítics i partidistes envers qüestions de municipi.

PRESENTEM:

D’acord amb allò que disposa l’article 197 de la LOREG, modificat per la Llei Orgànica 8/1999, i l’article 110 de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya, en tot allò que no contradigui la LOREG presentem MOCIÓ DE CENSURA contra l’alcaldessa de Cabrils, Sra Avelina Morales Serra de CIU, pels motius anteriorment exposats i per tal que sigui sotmesa a votació del Ple de l’ajuntament, d’acord amb els requisits establerts.


Primer.- La moció compleix el requisit de l’article 197.1 lletra a) de la LOREG, ja que és proposada almenys per la majoria absoluta del nombre legal de membres de la Corporació.


Segon.- La present moció, en compliment del que estableix l’article 197. 1 lletra b) de la LOREG, proposa com a candidat a l’alcaldia al Sr. Joaquim Colomer Godàs del Grup Municipal del PSC-PM.


Tercer.- En compliment del que estableix l’article 197. 1 lletra b) de la LOREG, el Secretari de la Corporació ha d’autenticar les signatures dels regidors sotasignats, diligència que ha de constar al peu de la signatures dels regidors/res sotasignats.

SOL•LICITEM:


D’acord amb allò previst a l’article 197.1 lletra c) que sigui convocat el Ple per a les 12 hores del desè dia hàbil posterior al dia d’entrada d’aquest escrit al Registre General de l’Ajuntament de Cabrils i es convoqui als regidors/res a l’ esmentat Ple,i sol•licitem al Ple de l’Ajuntament de Cabrils que prengui els següents

ACORDS:

Primer.- Aprovar la MOCIÓ DE CENSURA contra l’alcaldessa Sra Avelina Morales Serra de CIU, pels motius anteriorment exposats.


Segon.- Proclamar com alcalde al Sr. Joaquim Colomer Godàs del Grup Municipal del PSC-PM, atès que ha estat proposat com a candidat en aquesta Moció de Censura.


Tercer.- Comunicar els acords precedents a qui en dret procedeixi.

Cabrils, a 19 de febrer de 2008

Miquel Ponsa Serra ERC-Consens
Mercè Fernández Lloret ICV
Jordi Serra Marco GPC
Olga Enfedaque Torres GPC
Joaquim Colomer Godàs PSC-PM
Mª Elena Blanco Bargalló PSC-PM
Miquel Riera Cabot PSC-PM