dimecres, 12 de setembre del 2007

Maresme digital: un mitjà de comunicació pels maresmencs


El passat 11 de Setembre es van iniciar les emissions del canal TDT del Baix Maresme i Maresme Central que s'anomena Maresme Digital. Sempre ens hem de congratular pel naixement d'un nou mitjà de comunicació però en aquesta ocasió encara més perquè la nostra comarca en pateix un dèficit històric. També ens hem de congratular perquè Maresme Digital és el primer projecte local multiplataforma (TDT, Internet, Mòbil) que es posa en funcionament a Catalunya. Ara mateix, ja podem sintonitzar Maresme Digital en el canal 24 de la TDT o podem accedir-hi a través de la pàgina web http://www.maresmedigital.tv/ . Una vegada més, els maresmencs estem al capdavant de l'innovació.

Pel que conec del projecte, l'informació i la proximitat seran els dos eixos predominants del canal. Hi haurà actualitat dels pobles del Maresme així com reportatges sobre les nostres festes, entitats i escoles. Això s'aconsegueix mitjançant la creació de la XAM (Xarxa Audiovisual del Maresme) composada principalment per les ràdios municipals. Cadascuna d'aquestes ràdios disposaran d'una càmera de televisió i un ordinador per editar les notícies i els continguts.

L'ajuntament de Cabrils, al igual que altres pobles del Maresme, participen en el projecte fent una aportació econòmica. Esperem que el govern de Cabrils garanteixi que aquest canal el puguin veure tots els cabrilencs i que a més, contingui tanta o més actualitat i continguts de Cabrils com els dels altres pobles del voltant. Des de l'oposició, vetllarem per que això sigui així. Seria trist que els cabrilencs paguessin per un servei que no rebem.