dimecres, 20 de juny del 2007

Discurs d'en Quim Colomer el 16/6/2007 en el ple de proclamació de l´Alcalde de Cabrils


Bon dia a tothom,

Regidors, regidores, ciutadans de Cabrils, amics i amigues.

És evident que avui és un dia especial. Un dia en el que s'assumeix la gran responsabilitat de proclamar l´Alcalde de Cabrils després dels comicis electorals del 27 de maig.

Amb els vots emesos el passat dia 27 i després de la votació que s´ha produït, haig de felicitar, en nom del PSC i personalment, a la Sra. Lina Morales per la consecució de l´alcaldia en aquest ple d´investidura.

Abans he dit gran responsabilitat perquè crec que és evident que fer-se càrrec de la gestió d´un municipi no és una tasca gens fàcil, i menys a Cabrils amb l´escenari de govern que es presenta.

Lamento que en aquests dies de negociacions, CIU no hagi tingut la elegància política, cortesia, delicadesa, voluntat o “fair play” de parlar amb tots els partits per tal de tenir un canvi d'impressions de cara, no a obtenir l´alcaldia que és important, si no, per garantir un govern estable, cohesionat i fort, per desenvolupar polítiques per Cabrils i pels seus ciutadans, i en canvi si que ho han fet amb ICV, VIC i el PPC.

Senyors de CIU, no comencem bé. Torneu a restar i no sumar, tot i que entenc que no es reuneixen ni les condicions ni hi ha el millor feeling o sintonia amb el PSC, però, tampoc amb GPC? ni amb ERC? Vostès publicaven en l´informatiu de CIU: deixem-nos d´invents! pressuposant un pacte d´un bloc de progrés amb un tripartit a la cabrilenca… i en canvi, com pensen governar vostés? amb els membres del VIC, escissió en el 2003 del PPC (sense projecte tal com va enunciar el seu cap de llista en un debat a televisió de mataró), amb quin tripartit o quadripartit?
Si mirem a diverses viles i ciutats de Catalunya, CIU, PSC, ERC, ICV, PPC, etc… han consolidat molts governs i suposo que ho han fet per responsabilitat de governar fugint de partidismes i personalismes, apostant per sumar voluntats, treball i esforços… paraules que vostès han utilitzat en campanya i en canvi per governar Cabrils, no.
Nosaltres, que hem estat la segona força política més votada del poble amb un programa de progrés i realista, des del primer moment, hem estat disposats a buscar solucions i alternatives diverses pactant per un govern amb GPC, ERC i ICV, una voluntat de suma de vots cap el progrés, en aquest sentit, agraeixo l´esforç del GPC i ERC-Consens per Cabrils que des del primer dia han donat recolzament al PSC.
La lògica i normal possibilitat de que ICV participés en un repartiment generós de regidories i sobretot, posant molt sentit comú i ganes de promoure un govern potent que permetés que Cabrils continui essent un poble de qualitat disposant de més serveis també s´ha esvaït.

Demano avui, des de la meva condició de càrrec electe “respecte personal cap a les persones que de manera voluntària hem triat servir al poble de Cabrils, des del govern o oposició". Senyors, en política tot no s'hi val. Convido a la gent, que explica les mitges veritats, a explicar perquè no han denunciat fins les darreres conseqüències la meva gestió? i no només de manera mediàtica fent vàlida l´expressió “difama que algo queda”.
En qualsevol cas, el PSC de Cabrils encapçalat per Quim Colomer, no posarà pals a les rodes quan hi hagi postulats programàtics de progrés que garanteixin el millor per Cabrils, sempre i quan, s´actui amb legalitat, coherència, dignitat, progrés, sentit comú, rigor i transparència. El diàleg ha de prevaler per sobre dels partidismes i personalismes. Si des de l´alcaldia no s'és capaç de negociar i de gestionar temes, o conflictes sense aportar una proposta escrita, fonamentada i raonada per discutir, Cabrils patirà de valent.

Per últim, no vull acabar la meva intervenció sense fer referència a qüestions que, per obvies, no s'han d'oblidar. Canvien les persones i els projectes, però les idees es regeneren.
Hi ha nous horitzons i nous reptes per Cabrils, uns en execució “nou CEIP”, altres impulsats “nou IES, CAP i habitatges i locals”, altres projectats i altres que hem de respondre amb responsabilitat, com les recepcions i manteniments de vials del poble, qüestions de seguretat i d'altres, sempre des d'una òptica pel progrés del poble.
Els valors i les sensibilitats de les persones seran els que impregnaran les actuacions dels polítics, tant els del govern com els de la oposició, en els projectes i la gestió ordinària. I en aquest sentit, reitero una de les meves conviccions: estem en el temps de les persones i per millorar els serveis i els equipaments.
Per la meva part, penso continuar liderant un bloc de progrés, afavorint més ponts al diàleg i al consens, sempre que dirigim els nostres esforços a augmentar els nivells de benestar i qualitat de vida dels cabrilencs sense distinció d'origen, condició o gènere.
Cabrils és i ha de ser un model sostenible de convivència, pluralitat i riquesa cultural i això ho hem d'aconseguir des del consistori, govern i oposició i amb el conjunt de la ciutadania.

També vull adreçar unes paraules d´agraïment o tota la gent de Cabrils que ens han donat suport al votar-nos, però també als que no ho han fet, perquè això ens ha de servir per no oblidar mai que Cabrils és tot el poble, no una part.
Vull agrair, als regidors i l´alcalde que avui acaben el seu mandat, la seva dedicació i el seu esforç per Cabrils.
També, i en aquest cas molt personalment he de fer esment al bon equip de funcionaris i treballadors que tenim la sort de disposar. Més enllà de la feina ben feta, s´ha entendre que hem de fer tot el possible per millorar el servei que donem als ciutadans.
Per acabar demano, dedicació i treball, serenitat i fermesa, diàleg i consens.
I per damunt de tot honestedat i responsabilitat

Moltes gràcies.

Joaquim Colomer Godàs

16/06/2007